SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färjestad BK
Ishockey
Info från föräldramötet 18/10
2023-10-23 09:01

Hej på er igen

Stort tack för att ni var så många som kom på vårt första föräldramöte med TKH-16 i onsdags.

 

För er som inte var med så kommer här en sammanfattning av vad vi pratade om.

 

Vi är 15 ledare, japp det har tillkommit en till. Och vi är: Jonas Evaldsson, Andreas Dahlström, Niclas Wall, Ronnie Björkman, Erik Johnsson, Daniel Jonsson, Håkon Grön-Weiss, Richard Asp, Ludwig Stööd, Johan Svahn, Daniel Söderwall, Kristoffer Svärd, Henrik Degert-Grahn, Patrik Ferming och Robert Granqvist. Vi är många ledare men det behövs också med tanke på mängden barn som är med och spelar.

 

Vårt mål är att se och finnas där för alla i deras utveckling som hockeyspelare. Oavsett om de kommer fortsätta i många år till eller om de bara är med i år. Vi vill skapa förutsättningar för att alla ska få utvecklas i sin egen takt. VI vill utmana dem till att utveckla sin skridskoåkning. Och vi har lärt oss att om ett barn i gruppen klarar av en övning kommer alla till slut klara av den. Och det är vår ingång när vi bygger övningarna.

 

Vi är väl medvetna om att det är en stor bredd men det måste det också få vara. Alla är välkomna oavsett nivå och har ni eller era barn, som vi ju har förmånen att få låna, några som helst frågor kring vad och varför vi gör vissa grejer på träningarna måste ni ställa dem. Vi är inte där för vår egen skull, även om vi i tränartrojkan också har oerhört roligt tillsammans. Ödmjuka som vi är vill vi nog påstå att vi är det trevligaste teamet både norr och söder om ekvatorn.

Vi är ju där för barnens skull.

 

Mathias Johansson, ungdomsansvarig för Färjestad gick sedan igenom lite om vad som väntar framöver i föreningen. Att ni som föräldrar också kommer att få ställa upp och sälja t ex 50/50-lotter, stå i kiosken osv. Men det är först nästa år egentligen.
Vi pratade också om vad som händer ännu längre fram. Att inför U16-sker det en laguttagning, såsom det ser ut just nu. Men det är långt dit och vi vet ju inte hur läget är då.

En viktig del som Mathias lyfte var också att när man har Färjestadsemblemet på sig representerar man också föreningen. Vilket gör att vi alltid, oavsett situation uppträder som schyssta lagkamrater och motspelare.

Vi pratade också om det här med utrustning. Att föreningen har tagit beslut om att alla ungdomslag från och med säsongen 24/25 ska bära grön hjälm, gröna handskar, gröna byxor och gröna damasker.

Men efter lite efterforskningar så är det nästa år så att det kommer att implementeras först i U13 och uppåt. Så för våra spelares del gäller inte det just nu i alla fall.

Förhoppningsvis kommer vi också under säsongen att arrangera några poolspel i egen regi (redan ett den 18/11). Och nästa säsong blir det mer organiserat.

 

Vidare pratade vi även om att vi ledare på sikt gärna skulle se att vi har spelarna för oss själva i omklädningsrummet. Exakt när och hur återkommer vi till men att träna på att få på sig så mycket av grejerna som möjligt själva för spelarna är en del i deras utveckling också. För oss handlar det också mycket om att skapa och bygga relation till spelarna. Att de ska känna sig trygga med oss, att det är oss de kommer till om det händer något eller om de behöver hjälp med något. Men också för att i ett tidigt skede börja bygga en sammanhållning i laget där man kan prata med alla.

Och ett led i att vi vill börja skapa relation med dem är att vi uppmanar er föräldrar att inte vara i båset under träningarna. Självklart får ni vara kvar och kika på träningarna men gärna då från läktaren, precis som många av er redan gjorde igår.

Ryktet säger också att det är varmare däruppe. Men berätta för era barn att ni inte är i båset så att de vet att ni är på läktaren istället och att de då istället kommer till någon av oss om de vill ha hjälp med eller om det hänt något.

 

Vi kommer också skapa ett gäng ordningsregler. Både på och utanför isen. Hur vi är mot varandra och där kommer vi behöva er hjälp med att gå igenom dem med barnen. Det händer ganska mycket mellan dem under en träning. En butt där, ett slag med klubban här, osv. En del av grejerna ger ju faktiskt både utvisning och matchstraff ifall det skulle vara A-lagsmatch. Inte för att vi tror att man gör för att vara elak utan att det bara händer grejer i stunden. Men för att stävja det i ett tidigt skede vill vi då skapa lite "regler" för hur vi är mot varandra och mot oss ledare.

 

Vi pratade också om att börja med målvakter. Vi undersöker nu om vi kan skaka fram fler målvaktsutrustningar så att vi har tillgång till 4 stycken per träning. Och när vi löst det kommer vi att göra ett inlägg om det här på hemsidan. Där man får skriva upp sig att man vill prova att vara målvakt. Men viktigt att komma ihåg är då att man är målvakt hela den träningen. Vi kommer inte att skifta under träningens gång. Det tar alldeles för mycket tid.

 

Vi vill också börja skapa en föräldragrupp som stöttar oss i en del av arbetet kring och till vis del ibland också på isen, kanske mest då med förberedelser osv. Vi kommer att vilja köpa in en skridskoslip till laget. Det kostar en del vilket innebär att vi på sikt kommer att vilja leta fram lite lag-sponsorer. Vilket skulle kunna vara en arbetsuppgift för föräldragruppen. I dagsläget har vi en grupp om föräldrar till ca 4-5 barn. Den gruppen skulle behöva bli större. Så känner du att, ja men jag kan ge ett handtag där är det bara att höra av sig.

 

Det var nog allt för nu från föräldramötet.

Det är en väldigt rolig grupp att ha på isen. Det är alltid väldigt mycket leenden, skratt och många som verkligen verkligen vill utvecklas och ha roligt på isen. Så tack för att vi få låna era barn 2 timmar och 15 minuter varje vecka.

 

Mvh

Ledarna TKH-16


Nyhetsarkiv
Slutet på säsongen2024-03-08 09:36
Cupen Hammarö 24/22024-02-22 09:30
Winter Classic Forshaga 2024-02-15 21:02
Winter Classic i helgen2024-02-12 21:20
Målvakter sökes2024-02-07 21:19
Beijer Hockey Games igen2024-02-03 14:19
Cupen i Kil 27/12024-01-17 07:29
Söndag 21/12024-01-14 20:50
Cuper framöver2024-01-06 18:54
Julavslutning!2023-12-11 21:22
2023-12-01 08:30
Lagen på lördag!2023-11-15 19:46
Påminnelse2023-10-30 14:13
Målvakter!2023-10-27 14:17
Träning vecka 442023-10-25 10:20
Premiär och träning 22023-09-23 18:32