Färjestad BK
Konståkning
Inför tävling

Tävlingarna är i huvudsak av två typer:

Stjärntävling
En stjärntävling är den typ av tävling som de allra flesta åkare börjar med. Den vänder sig till Stjärnklasser och B-åkare. Resultatet redovisas i forma av stjärnprotokoll och kommentarer som sammanställs i ett utvärderingsprotokoll. För åkare i Stjärnklass_1 rangordnas halva startfältet, utan prisutdelning.

Tävlingsregler SKF

Klubbtävling eller A-tävling

Klubbtävlingen är en tävlingsform för de lite mer erfarna åkarna och vänder sig till A- och B-åkare. Åkaren får poäng på alla delar i sitt framförande. Alla åkare rangordnas.

Åldersindelning

Miniorer Alla födda senare än 2007-07-01 (ej fyllt 11 år 1 juli)

Ungdom 13 Född senare än 2005-07-01 (ej fyllt 13 år 1 juli)

Ungdom 15 Född senare än 2003-07-01 (ej fyllt 15 år 1 juli)

Junior Född senare än 1999-07-01 (ej fyllt 19 år 1 juli)

Senior 19 år och uppåt

Varje deltagare får betala anmälningsavgift; 410 kr för åkare i Stjärntävling, 515 kr för åkare i klubbtävling med ett program. Avgiften faktureras i efterhand. Föreningen gör anmälan och betalar in för alla åkare från klubben som ska vara med på tävlingen.

Avanmälan är möjlig fram till dess anmälningstiden går ut (19 dagar innan tävlingen). Därefter gäller: vid avanmälan innan lottning får man tillbaka halva anmälningsavgiften och efter lottning sker ingen återbetalning.

Anmälan till tävlingar görs till info@fbkkonst.se samt att du meddelar din tränare.

Åtta dagar före tävlingsstart ska deltagarförteckning och preliminärt tidschema finnas hemsidan (hos arrangerande klubb). Det är viktigt att varje åkare (eller förälder) stämmer av så att åkaren finns med i deltagarlistan.

Det går inte att stoppa in eventuellt missad åkare när lottningen är gjord!

Lottning av deltagare sker tidigast kl. 17.00 två dagar innan tävling, och ska senat publiceras kl.10.00 dagen före tävling. Därför vet man inte riktigt vilken tid man ska tävla förrän då.

Tävlingsdagen

Det är viktigt att vara på plats 1,5 h före starttid, undantag är första starttiden på morgonen då det räcker med 1h före starttid. Frisyr och ev. smink ska vara färdigfixat vid ankomst! På de tävlingar vi erbjuder har vi alltid tränare med som hjälper åkarna med uppladdning, uppvärmning och stöttning. Vi ber föräldrar, kompisar och syskon ta ett steg bak, sätta sig på läktaren med en go fika och låta tränaren ta över ansvaret. Vi har koll på det mesta den dagen :) För att minimera spring och stök som stör klubbens egna och andra tävlingsåkare ber vi att det endast är aktiva och tränare som är i omklädningsrummen, gäller även åkare som tävlat klart för dagen.

Att ta med till en tävling

• Skridskor + skydd
  • Tävlingsdräkt och strumpbyxor
  • Gympaskor och hopprep
  • Vantar
  • Överdragsjacka (Helst utan huva)
  • Ta med något näringsrikt att äta, så att du orkar åka ditt bästa, + att det kan bli en lång dag!

Naturligtvis kan man ha många frågor och funderingar, inte minst inför den första tävlingen. Tveka inte att fråga tränare och/eller mer erfarna åkare och föräldrar.