SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färjestad BK
Ishockey

Färjestad BK-ishockeygymnasium i samarbete med Karlstad Fria Läroverk

Hej och välkommen till ishockeygymnasiet, vi hoppas att Du ska ha en lärorik och positiv tid hos oss i ditt fortsatta ishockeyspelande.

Färjestad BK samarbetar med Karlstad Fria Läroverk för att skapa de bästa förutsättningarna för en elitsatsning i ishockey med förstklassiga studier i modern miljö. Målet är att du som elev på hockeygymnasiet ska få förutsättningar att prestera inom såväl hockeyn som dina studier. NIU-utbildningen bedrivs utifrån ett helhetsperspektiv mot individen med en utvecklad dialog mellan lärare på skolan, instruktörer och dig som elev.

NIU
Nationellt godkänd idrottsutbildning är en spetsutbildning anpassad för dig som vill elitsatsa på din idrott.

Ansökan ska vara Specialidrottsförbundet tillhanda senast den 1 december året innan du börjar gymnasiet. I praktiken innebär det att du tränar tre pass i veckan samt läser teoretiska kurser i tränings- och tävlingslära. Totalt avsätts ungefär 400 poäng till din idrottssatsning.

Träning
Träningen på Karlstad Fria Läroverks idrottsutbildning i ishockey bedrivs på skolan och är anpassad för att du ska utveckla din individuella förmåga. I idrottsutbildningen ingår tre förmiddagspass i veckan där praktik blandas med teori och fysträning. Som elev på Karlstad Fria Läroverk har du tillgång till idrottshallar, gym, lektionssalar och Löfbergs Arena.

Ansökan & Information
Svenska Ishockeyförbundet

Länk till skolan
Karlstad Fria Läroverk

Mvh

Henrik Loob
Ansvarig hockeygymnasieinstruktör